Τα βιβλία μας βασίζονται στη μορφή του παιδικού βιβλίου γιατί δεν απευθύνονται μόνο σε όσους είναι παιδιά αλλά και σε όσους μένουν παιδιά για πάντα!

Στεφάνου Τσουρή 5, Χίος

Ελλάδα

Συγγραφείς-Εικονογράφοι

Η Βίκυ Σγουρέλλη, με καταγωγή από την Λέσβο,γεννήθηκε στη Χίο το 1978. Μέχρι και σήμερα ζει στη Χίο, την οποία αγαπά και αρνείται να εγκαταλείψει.
Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο, ενώ αργότερα υλοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Ναυτιλία και την Ειδική Αγωγή στο Μεσογειακό Κολλέγιο και στο Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι.
Στην πορεία πραγματοποίησε περαιτέρω σπουδές και επιμορφώσεις στην Ψυχολογία και στη χρήση Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση.

Το 2005 ιδρύει το γνωστό σήμερα ως «Ι L.O.V.E English Language School», το οποίο αποτέλεσε το πρώτο και μοναδικό διαφοροποιημένο πρότυπο κέντρο Αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα, ενώ συνεχίζει να διαφοροποιείται μέχρι σήμερα στη Χίο.
Με πείσμα, επιμονή και όραμα κατάφερε να ενσωματώσει νέα τεχνολογικά μέσα (ipad, εικονική πραγματικότητα) συνδυάζοντάς τα με τις πιο διακεκριμένες παιδαγωγικές μεθόδους πετυχαίνοντας τη συνεκπαίδευση. Οι μαθητές της Βίκυς μαθαίνουν να δημιουργούν, να συνεργάζονται και πάνω από όλα να αγαπούν την μάθηση ανεξάρτητα απ’το γνωστικό αντικείμενο.
Το 2019, ιδρύει τον εκδοτικό οίκο «Books with Shoes» στη Χίο. Στόχος της η διάδοση του πυρήνα της διδασκαλίας της μέσα από την αφήγηση. Αφού όπως πιστεύει η αφηγηματική τεχνική αποτελεί το καλύτερο μέσο για τη γνώση.

«Εάν θες να σε ακούσει ένα παιδί, πες του την αλήθεια μέσα από μια φανταστική ιστορία».

Ο Μάριος Ιωαννίδης είναι εικονογράφος, animator, γραφίστας καθώς και καθηγητής πληροφορικής.

Έχει τελειώσει την σχολή Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπως και τη σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών “Ορνεράκης”. Μεταπτυχιακά έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην ειδικότητα “Σχεδιασμός Ψηφιακού Πολιτιστικού Προϊόντος”.

Ζει και εργάζεται στα Χανιά, όπου διατηρεί από το 2014 το “Εργαστήριο Σκίτσου Χανίων”, κάνοντας μαθήματα σκίτσου, κόμικ και κινουμένου σχεδίου

σε ομάδες μαθητών αλλά και ενηλίκων με ποικίλες διακρίσεις.

Το 2017 ίδρυσε το φεστιβάλ “Chaniartoon”, ένα διεθνές φεστιβάλ αφιερωμένο στην τέχνη του κόμικ, της εικονογράφησης και του κινουμένου σχεδίου.

Όταν δεν εικονογραφεί, ταξιδεύει με το ποδήλατο, παίζει μουσική και εκπέμπει ραδιοερασιτεχνικά.

www.marimation.gr facebook.com/marimation.gr